Chleb z pszenicy durum – klasyka z niespodzianką | | |
Po pierwsze: Pszenica durum jest znana przede wszystkim jako składnik do produkcji makaronu. Ale również w chlebie prezentuje się z najlepszej strony! Złocisto-żółty kolor miękiszu i lekkie nuty popcornu sprawiają, że nasz chleb z pszenicy durum jest zdecydowanie czymś wyjątkowym!
Czy wiedziałeś,…
…że chleb z pszenicy durum nazywa się we Włoszech „Pane di grano duro” i jest jednym z absolutnych klasyków w piekarnictwie? Typowy wiejski chleb można dostać w całym kraju. Tradycyjnie ma on grubą skórkę i dzięki pszenicy durum jest odpowiednio chrupiący. Idealny więc do asortymentu o śródziemnomorskim charakterze!
Chętni do eksperymentowania: zaproponuj chleb z pszenicy durum jako przekąskę w stylu śródziemnomorskim z kremowym serkiem, suszonymi pomidorami, rukolą i kilkoma prażonymi orzeszkami piniowymi! Nasza wskazówka: wyjątkowym wzorem cięcia sprawisz, że Twój chleb z pszenicy durum stanie się prawdziwym przyciągaczem uwagi na ladzie. Jak to osiągnąć w mgnieniu oka, dowiesz się z naszego filmu na temat „chlebów dekoracyjnych”.
| | |
MONDO LIEVITO MADRE od środka: W chlebie z pszenicy durum nasz Lievito Madre nadaje mu wyjątkowo delikatną strukturę, typowo śródziemnomorski aromat i wspaniale chrupiącą skórkę.
Jesteś zainteresowany recepturą? Skontaktuj się z nami!
| | |