Najlepsze z natury
Różnorodność i smak
w nowym wymiarze
Ireks
Polski> PRODUKTY> Mieszanki piekarnicze

Mieszanki piekarnicze

29 wyniki
Strona [1 z 3]
Dalej do strony

CHLEB MISTRZÓW

Do produkcji pieczywa mieszanego z nasionami oleistymi i słodem.

Chleb Mistrzów to Energia, Siła i Młodość!

Zalety:

  • wysoka jakość pieczywa dzięki optymalnemu składowi mieszanki
  • poprawa procesu produkcji oraz minimalizacja kosztów produkcji poprzez jednofazowe prowadzenie ciasta
  • doskonała obróbka mechaniczna ciasta
  • długie utrzymanie świeżości
  • intensywny smak dzięki dużej zawartości słodu
Dawkowanie: 50 %  |  25 kg worki papierowe

CHLEB NA DZIEŃ

Mieszanka wypiekowa do produkcji pieczywa gatunkowego o dużej zawartości błonnika z dodatkiem ziaren oleistych oraz pełnoziarnistej śruty i mąki.

Zalety pracy:

  • łatwa i racjonalna produkcja pieczywa gatunkowego
  • możliwość obróbki poprzez linie produkcyjne
  • wielostronne możliwości obrobienia

Zalety jakościowe:

  • mocno aromatyczny smak
  • pożywny, soczysty miękisz
  • zwięzła struktura w ugryzieniu
  • bardzo dobra świeżość
  • duża zawartość ziaren oleistych

Wartości odżywcze:

100 g chleba CHLEB NA DZIEŃ zawiera średnio:

Kaloryczność       1214 kJ/289 kcal
Białko11,5 g
Węglowodany37,4 g
w tym cukier1,9 g
Tłuszcze8,7 g
w tym tłuszcze nasycone1,6 g
Błonnik7,6 g
Sód

0,6 g

 

Dawkowanie: 50 %  |  25 kg worki papierowe

CHLEB NA NOC

Mieszanka do wieloziarnistego chleba pszennego bogatego w białko, ziarna oleiste i śrutę sojową.

Mniej oznacza czasem więcej!
Mniej węglowodanów, więcej białka – przy pełnym smaku chleba!

Tylko 10,3 g węglowodanów i 25,8 g białka

  • Dla wszelkich form odżywiania, dla których istotny jest obniżony poziom węglowodanów i podniesiona zawartość białka

Bogaty w ziarna oleiste i śrutę sojową

  • Zawartość odżywcza na wysokim poziomie

Doskonały, soczysty miękisz

  • Atrakcyjny wygląd i doskonała świeżość

Bezpośrednie prowadzenie ciasta bez zaparzania

  • Wydajna produkcja


Wartości odżywcze:


100 g chleba CHLEB NA NOC zawiera średnio:

Kaloryczność       1105 kJ/264 kcal
Białko25,8 g
Węglowodany10,03 g
w tym cukier2,1 g
Tłuszcze11,4 g
w tym tłuszcze nasycone1,6 g
Błonnik8,7 g
Sód

0,5 g

 

Dawkowanie: 78 %  |  25 kg worki papierowe

CHLEB OWSIANY

Mieszanka wypiekowa do produkcji aromatycznych, kruchych wyrobów owsianych.
Dawkowanie: 50 %  |  25 kg worki papierowe

CHLEB PIASTOWSKI

Do produkcji tradycyjnego pieczywa o aromatycznym, swoistym smaku.
Dawkowanie: 25 %  |  25 kg worki papierowe

CHLEB SZLACHECKI

Mieszanka wypiekowa do produkcji chleba specjalnego.

Zalety produktu:

  • Czysta etykieta
  • Duży udział ziaren
  • Odpowiednio dobrane składniki gwarantują udane pieczywo
  • Plastyczne ciasto nadaje się do obróbki maszynowej
  • Prosta i ekonomiczna receptura

Zalety wypieków:

  • Długotrwała wilgotność i świeżość
  • Niepowtarzalny, słodowy smak
  • Wilgotny miękisz
Dawkowanie: 40 %  |  25 kg worki papierowe

DINKEL HONIG KRUSTIS

Mieszanka wypiekowa do produkcji rustykalnych chlebów i bułek z nasionami oleistymi i miodem.
Dawkowanie: 50 %  |  12,5 kg worki papierowe

IREKS CHORWACKI

Do produkcji pieczywa kukurydzianego z ziarnami słonecznika.

Z produktem IREKS CHORWACKI można łatwo i szybko wyprodukować rarytasy wśród chlebów, które z pewnością zwrócą uwagę konsumenta.

Zalety:

  • idealny, soczysty miękisz
  • właściwa struktura porów
  • długotrwała świeżość
  • charakterystyczny, wspaniały smak
Dawkowanie: 20 %  |  25 kg worki papierowe

IREKS DIABROT

Do produkcji chleba żytniego mieszanego o dużej zawartości błonnika pokarmowego. Spełnia także wymagania diabetyków.

IREKS DIABROT zawiera dużą ilość otrębów pszennych i sojowych, które są bogatym żródłem błonnika pokarmowego. Pieczywo wypieczone z IREKS DIABROT jest więc ważnym elementem codziennej diety i ma wpływ na zdrowy styl życia.

 Zalety:

  • prosta, racjonalna, oszczędna produkcja chleba
  • wysoka zawartość błonnika pokarmowego
  • utrzymuje długo świeżość
  • doskonały smak

Wartości odżywcze:


100 g chleba IREKS DIABROT zawiera średnio:

Wartość energetyczna: 697 kJ (164 kcal)

Białko 7,3 g
Węglowodany 32,6 g
     z tego cukier 2,4 g
Tłuszcz 0,5 g
     z tego nasycone kwasy tłuszczowe 0,2 g
Błonnik pokarmowy 12,5 g
Sód 0,6 g


37 g chleba odpowiada jednej jednostce chlebowej (WW)

Dawkowanie: 100 %  |  25 kg worki papierowe

IREKS DINKEL

Do produkcji pełnoziarnistego chleba orkiszowego.

Orkisz to pełnia życia a chleb orkiszowy to chleb z charakterem!

Wysokowartościowy i smaczny orkisz jest znowu w modzie, ponieważ obok węglowodanów, błonnika, białka, kwasu foliowego, zawiera dużo wartościowych substancji odżywczych.

Zalety:

  • lekko orzechowy, słodkawy smak dzięki śrucie orkiszowej, pełnoziarnistej mąki orkiszowej i pełnoziarnistym płatkom orkiszowym
  • soczysty miękisz z dodatkiem ziaren słonecznika
  • wybrana kombinacja surowców - z bardzo wartościowym gronowym koncentratem - daje doskonałą świeżość przez wiele dni
  • spełnia wszelkie wymogi norm prawnych dotyczących żywności
  • uzupełnia asortyment dla wszystkich konsumentów, którzy chcą się świadomie i zdrowo odżywiać
Dawkowanie: 100 %  |  25 kg worki papierowe
29 wyniki
Strona [1 z 3]
Dalej do strony