 iba 2023: Mały przedsmakW dniach 22-26 października 2023 odbędą się w Monachium targi iba – oczywiście z IREKSEM! Pokażemy innowacyjne pomysły, koncepcje i nowe rozwiązania i chcielibyśmy wspólnie z Wami znaleźć drogę ku przyszłości. | |
"Modne, zaskakujące, wyznaczające trendy – tak postrzegamy targi iba 2023!” Z niecierpliwością czekamy na osobistą wymianę i realizację kreatywnych, indywidualnych rozwiązań wraz z naszymi klientami z całego świata. Ponieważ teraz chodzi o wspólne kształtowanie przyszłości." To właśnie dyrektor zarządzająca IREKS-u, dr Sabine Krätzschmar, wyznacza jako cel spotkania branży. Masz ochotę na mały przedsmak?
PASTE FOR TASTE – jedna pasta, tysiąc możliwości
Soczyste ziarna i nasiona słodu oraz aromatyczna mąka i śruta słodowa wraz z odrobiną zakwasu i soli połączone w stabilną w przechowywaniu aromatyczną pastę, którą można bezpośrednio przetwarzać: to nasze produkty PASTE FOR TASTE! Dzięki nim nie ma ograniczeń dla piekarni, jeśli chodzi o uszlachetnianie wypieków. Nie ma znaczenia, czy to rustykalne, ciężkie pieczywo, czy chrupiące bułeczki, puszyste bagietki czy delikatne wypieki na bazie drożdży. Niezależnie od tego, czy są zrobione z pszenicy, żyta czy orkiszu – nasze pasty aromatyzujące idealnie nadają się do każdego rodzaju ciasta i w najprostszy możliwy sposób wnoszą smak i różnorodność do Twojego asortymentu. Dzięki elastycznemu dozowaniu od 10 % do 40 % można uzyskać indywidualną intensywność smaku – niezależnie od tego, czy PASTE FOR TASTE dodawana jest bezpośrednio podczas przygotowania ciasta, czy też zagniatana pod gotowe ciasto. Przy tym wypieki są nie tylko atrakcyjne wizualnie, ale są także prawdziwą atrakcją kulinarną dzięki swojemu niepowtarzalnemu, słodowo-słodkiemu smakowi oraz pełnym ziarnom i nasionom.
  MELLA-MOHN GOURMET – małe nasiona, wspaniały smak
Co składa się na idealne ciastko makowe? Decydującym czynnikiem jest jakość użytego maku. Jako jeden z niewielu producentów produktów makowych na świecie, towarzyszymy produkcji naszych wyrobów makowych od wyboru odmiany maku, poprzez uprawę i produkcję maku, aż do gotowego produktu. Dotyczy to również naszej nowości MELLA-MOHN GOURMET! Dzięki dużej zawartości maku masa nadzienia zachwyca atrakcyjnym, ciemnym wyglądem i pełnym, mocnym makowym smakiem bez gorzkich substancji. Nadaje wypiekom długotrwałą soczystość, ma doskonałe właściwości smarowania i dressingu, a przy tym jest również odporna na pieczenie i zamrażanie. Dzięki temu jest szczególnie wszechstronna w zastosowaniu w szerokiej gamie wypieków, takich jak m.in. w klasycznym striezlu makowym (strucli makowej) lub makowcu, w bułce makowej (Franzbrötchen) lub do uszlachetniania biszkoptów i ciast lanych aż do produkcji deserów. Wyobraźnia nie ma tutaj granic.
 
I co jeszcze? Przygotowaliśmy wiele innych nowych produktów i pomysłów, których możesz doświadczyć wszystkimi zmysłami na targach iba. Odwiedź nas od 22 do 26 października 2023 w hali B4, stoisko 230 i dowiedz się więcej!
|  |  |