Najlepsze z natury
Nowości z IREKS-u:
z całego świata na bieżąco
Ireks
Polski> AKTUALNOŚCI> Specjalność 2022: „Perfekcja“

Specjalność 2022: „Perfekcja“:
Od wyrafinowanych surowców do doskonałych wypieków

Aby zamienić pojedyncze ziarno w wypieki pełne smaku, potrzeba wielu skomplikowanych procesów. Jeżeli chodzi o kroki w piekarni lub cukierni, nikt nie zna ich lepiej niż Ty. Ale co dzieje się wcześniej? Odkryj w naszym kalendarzu na rok 2022, w jaki sposób IREKS zamienia zboże i inne cenne surowce, w wyrafinowane produkty, które doprowadzasz do perfekcji, poprzez swoje działania w swojej piekarni lub cukierni.

 

Z roku na rok, każde żniwa dostarczają nam prawdziwych skarbów natury. Stanowią one od zawsze, podstawę naszych produktów. Aby w pełni wykorzystać każde ziarno, IREKS postawił sobie za cel, przyjrzenie się wszystkim surowcom z jak największą uwagą, i taki dobór szerokiej gamy procesów uszlachetniania, aby dobre rzeczy były jeszcze lepsze.

Do naszego kalendarza „Perfekcja” wybraliśmy dla Was sześć surowców, które są składnikiem wielu naszych produktów, które używasz w Twojej piekarni lub cukierni. W ten sposób, przez cały rok chcielibyśmy nie tylko bardziej szczegółowo przybliżyć Wam np. niedojrzałe ziarno orkiszu, grykę itp., ale także zabrać Was w podróż, od ziarna do gotowego finalnego produktu. Miejscem docelowym jest: Twoja lada i oczywiście podniebienie Twoich klientów!

Na każdy temat otrzymasz szczegółowe informacje, dowiesz się np. - co jest szczególnego w naszych słodach IREKS-u, lub co to znaczy, że w IREKS-ie wszystko w kwestii orkiszu pochodzi z jednego źródła. Ponadto przygotowaliśmy ciekawe inspiracje wypiekowe, które zaprezentują naszych głównych aktorów. Czekają na Ciebie kreatywne pomysły na chleb, bułki oraz inspirujące przepisy na produkty cukiernicze.