Najlepsze z natury
Nowości z IREKS-u:
z całego świata na bieżąco
Ireks

Własna produkcja słodu

Słód jest produktem naturalnym, stosowanym od setek lat – najpierw w browarach, ale później także w piekarniach jako składnik wypieków. Ponad 160 lat doświadczenia i know-how sprawia, że IREKS jest doskonałym ekspertem, jeśli chodzi o słód, w każdej możliwej postaci. Jest to bardzo istotne, ponieważ tylko te firmy, którzy rozumieją procesy słodowania i znają cechy swoich produktów, mogą je wykorzystać w najlepszy możliwy sposób.

Cecha szczególna firmy IREKS: Jako producent składników do pieczenia z własną słodownią, mamy wpływ na cały łańcuch przygotowania produktu, począwszy od wyboru nasion wraz z naszymi rolnikami kontraktowymi, a skończywszy na indywidualnych konsultacjach smakowych dla naszych klientów. Na tej podstawie możemy zaoferować różnorodne słody, a tym samym – jako partner w zakresie aromatu i smaku – spełnić Twoje indywidualne potrzeby.

Możliwe formy asortymentu to mąka, pasty oraz płyn; Podstawą różnorodności naszych produktów są słody jasne i ciemne, oparte na różnych rodzajach zbóż, takich jak jęczmień, pszenica czy orkisz. Ponadto dodatkowe specyficzne właściwości zapachowe, np. karmel lub tost, zapewniają niezliczone możliwości wykreowania niepowtarzalnego smaku. Nie bez powodu jesteśmy jednym z największych producentów słodów specjalnych na świecie!

I ciągle się rozwijamy: najnowocześniejsze na świecie słodownie i wysublimowane procesy produkcyjne zapewniają pomysły na nowe wersje słodów i uzyskanie produktów o najwyższej jakości. Co ważne, nie wszystkie słody sprzedajemy osobno, niektóre z nich stają się również istotnym składnikiem naszych innych sprzedawanych produktów.

Poznaj różnorodność słodów IREKS i przekonaj swoich klientów aromatycznymi, pełnymi smaku kreacjami wypieków!