 Nowy trend – produkty bezglutenoweOdżywianie bezglutenowe, pierwotnie zarezerwowane dla osób cierpiących na celiakię, staje się dziś modnym trendem zdrowego odżywiania. Wiele osób świadomie decyduje się na unikanie glutenu w diecie. W ten sposób wypieki bezglutenowe zyskują coraz większą popularność i stają się nieodzownym elementem codziennego żywienia. Dzięki doświadczeniu naszych ekspertów, nieustannie tworzymy nowe środki wypiekowe bez glutenu, poszerzając grupę tych produktów. Odpowiednia technologia i specjalne przepisy umożliwiają dziś piekarniom produkcję najróżniejszych wypieków, również bez surowców zawierających gluten, przy zachowaniu wysokiej jakości. IREKS oferuje szereg środków do pieczenia wyrobów bezglutenowych, a nasze receptury są stale monitorowane i polepszane. Bez względu na to, czy zajmujecie się Państwo produkcją pieczywa czy wyrobów cukierniczych – wśród naszych produktów bezglutenowych znajdziecie Państwo wiele rozwiązań, dopasowanych do indywidualnych potrzeb. Więcej informacji w dziale "Produkty bezglutenowe". |  | |  |