Najlepsze z natury
Nowości z IREKS-u:
z całego świata na bieżąco
Ireks

Nasza różnorodność zakwasów

Już starożytni Egipcjanie wiedzieli, że użycie zakwasu podczas pieczenia chleba, ma pozytywny wpływ na napowietrzenie ciasta. Dlatego w IREKS-ie bardzo wcześnie rozpoczęliśmy pracę nad własnymi zakwasami i dziś polegając na swoim doświadczeniu możemy zaproponować szeroki asortyment, najwyższej jakości produktów.

Zakwasy zapewniają wysoką jakość wypieków i niespotykany unikalny smak. W IREKS-ie produkcja odbywa się tradycyjnie metodą trójetapową. Stosowanie własnych kontrolowanych starterów, oraz ścisłe monitorowanie procesu produkcji, zapobiegają tzw. dzikiej lub nieprawidłowej fermentacji.

Ale IREKS nie tylko oferuje bezpieczeństwo! Różnorodność produktów jest dla nas zawsze bardzo istotna. Oprócz sprawdzonych odmian, takich jak zakwasy żytnie, pszenne i orkiszowe, w stale powiększającym się portfolio, mamy nowe produkty, jak np.: durum, gryczany i nowość – zakwas z tzw. zielonego orkiszu.

Szeroki asortyment to szerokie możliwości, zawsze można spróbować czegoś nowego. Skorzystaj z dużej różnorodności smaków, aby stworzyć wyjątkowe wypieki z wartością dodaną.