Najlepsze z natury
Różnorodność i smak
w nowym wymiarze
Ireks
Polski> PRODUKTY> Zakwasy piekarskie

Zakwasy piekarskie

CIEMNY KWAS

Ciemny, płynny środek zakwaszający ciasto w żytnim i żytnio - pszennym pieczywie.
Dawkowanie: 4 %  |  12,5 kg kanister

IREKS KWAS 200

Skoncentrowany płynny zakwas zawierający kwas mlekowy i octowy. IREKS KWAS 200 – naturalnie dobry wypiek!

Oto trzy powody, dla których warto stosować IREKS KWAS 200:

  1. Zawsze doskonała jakość pieczywa
  2. Proste i pewne użycie przy bezpośrednim i kombinowanym prowadzeniu
  3. Zawsze pewny wynik
Dawkowanie: 1 - 7 %  |  12,5 kg kanister

IREKS KWAS 250

Skoncentrowany płynny zakwas zawierający kwas mlekowy i octowy.
Dawkowanie: 1 - 5 %  |  12,5 kg kanister

KWAS PSZENICZNY

Naturalny suchy zakwas pszenny do produkcji pieczywa pszennego i drobnych wypieków drożdżowych.
Dawkowanie: 3 - 5 %  |  25 kg worki papierowe

PRIMUS PLUS

Preparat zakwaszający z efektem stabilizacji do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego.
Dawkowanie: 1 – 2 %  |  25 kg worki papierowe

PROGRESS

Zakwas piekarski do chleba żytniego i mieszanego przy bezpośrednim i kombinowanym prowadzenia ciasta.
Dawkowanie: 1,5 - 3,5 %  |  25 kg worki papierowe

PŁYNNY KWAS

Płynny zakwas do produkcji różnych chlebów pszennych i żytnich.
Dawkowanie: 5 %  |  12,5 kg kanister

RUCKDESCHEL'S

Aromatyzujące zakwasy piekarskie.

Aromatyzujące zakwasy piekarskie:

  • DURUM SAUERTEIG - do produkcji pieczywa typu włoskiego
  • ROGGEN SAUERTEIG - do produkcji pieczywa żytniego i mieszanego żytnio-pszennego o mocnym smaku i aromacie.
  • ROGGEN MALZ SAUERTEIG - do produkcji pieczywa o słodowym aromacie.
Dawkowanie: według receptury  |  12,5 kg worki papierowe

TOPSAUER

Zakwas piekarski w formie proszku do produkcji różnych chlebów pszennych i żytnich.
Dawkowanie: 1 - 4,5 %  |  25 kg worki papierowe

VOLLSAUER

Suchy zakwas żytni.
Dawkowanie: 5 - 20 %  |  25 kg worki papierowe