Najlepsze z natury
Nowości z IREKS-u:
z całego świata na bieżąco
Ireks
Polski> AKTUALNOŚCI> IREKS eCampus [DAYS]> Wypieki ze słodem – jak się wyróżnić

IREKS eCampus [DAYS]: Online-Seminar
"Wypieki ze słodem – jak się wyróżnić"

Wypieki w stylu rzemieślniczym, są dzisiaj bardziej popularne niż kiedykolwiek. Ale co dokładnie stoi za tym trendem i jaką rolę odgrywa tutaj słód? Nasi Mistrzowie Piekarstwa Mathias Weigel i Jan Ronnilight postarają się odpowiedzieć na te pytania podczas seminarium: "Wypieki ze słodem – jak się wyróżnić". Nie tylko dowiesz się, jak można udoskonalić swoje pieczywo używając różnych rodzajów słodów, oraz jaki wpływ ma słód na smak i aromat produktów gotowych, ale otrzymasz również inspirację dla nowych gotowych pomysłów produktowych.

Nadaj swoim wypiekom wyrazisty charakter i rozpieszczaj swoich klientów doskonałym smakiem.

Zawartość:

  • Wprowadzenie do tematu słodów
  • Różnorodność słodów i ich zastosowanie w produkcji
  • Uszlachetnianie wypieków poprzez użycie słodów aromatyczno-smakowych
  • Trend “wypieki rzemieślnicze”
  • Receptury i pomysły na produkty przy użyciu słodu : IREKS ARTISAN MALT

Doświadczenie na żywo...

Mathias Weigel
Akademia Piekarska IREKS

Konsultant Techniczny Ds. Klientów Międzynarodowych , Doradca Piekarski

Jan Ronniger
Akademia Piekarska IREKS

Konsultant Techniczny Ds. Klientów Międzynarodowych, Mgr Inz Technolog Żywności

 

Zapisz datę...

Data: 19 Października 2021 + 26 Października 2021 (DE|EN)

Czas:  10.00 + 15.00

Czas trwania: około 30 minut (w zależności od dodatkowych pytań i odpowiedzi)

Koszt uczestnictwa: darmowy

 

Twój kontakt:

Frank Weiskopf
ecampus-live-1@ireks.com