Najlepsze z natury
Różnorodność i smak
w nowym wymiarze
Ireks
Polski> PRODUKTY> Środki wypiekowe

Środki wypiekowe

22 wyniki
Strona [2 z 3]
Dalej do strony

IREKS MODENA

Do poprawy smaku chleba pszennego i drobnych wypieków pszennych.

Środek wypiekowy do wypieku pieczywa o niepowtarzalnym smaku i zapachu naturalnego zakwasu, przeznaczony do produkcji bułek rustykalnych, bagietek, ciabatty oraz chlebów pszennych.

Zalety:

  • wilgotny, soczysty miękisz
  • chrupiąca rustykalna skórka
  • wyjątkowy smak pszennego zakwasu
Dawkowanie: 4 %  |  12,5 kg worki papierowe

IREKS PASTA ACIDA

Środek wypiekowy do produkcji pieczywa typu włoskiego.
Dawkowanie: 3 -5%  |  25 kg worki papierowe

IMPROVER FOR FRESHKEEPING

Środek wypiekowy do produkcji pieczywa pszennego.
Dawkowanie: 1 %  |  25 kg worki papierowe

MALZPERLE S

Środek wypiekowy z dodatkiem ekstraktu słodu do produkcji bułek, drobnego pieczywa pszennego i drożdżówek.
Dawkowanie: 3 - 4 %  |  25 kg worki papierowe

PRIMUS PLUS

Do produkcji pieczywa pszennego i mieszanego.
Dawkowanie: 1 %  |  25 kg worki papierowe

SLADEN B

Nieenzymatyczna mączka słodowa polepsza zapach oraz smak, wpływa korzystnie na barwę ciemnych gatunków pieczywa mieszanego, pszennego i żytniego.
Dawkowanie: 0,3 - 1 %  |  25 kg worki papierowe

UNIPLUS

Do produkcji wszelkich rodzajów pieczywa i bułek.

UNIPLUS jest uniwersalnym dodatkiem piekarniczym z czystą etykietą, dającym plastyczne, również maszynowo dobrze przerabialne ciasta. Powstałe w rezultacie suche i dobrze spulchnione ciasta osiągają lepszą tolerancję fermentacyjną.

Do następnych, wartych wymienienia korzyści stosowania UNIPLUS należą: dobry rozrost ciasta w piecu, połączony z odpowiednim przyrostem jego objętości wraz z uzyskaniem równomiernej, poprawnej struktury. Zaletą jest również przedłużenie świeżości wyrobu końcowego.

Dawkowanie: 1 - 2 %  |  25 kg worki papierowe

VOLUME PLUS

Do produkcji chleba pszennego mieszanego. Zwiększa objętość ciasta i optymalizuje retencję (gromadzenie się) wody w cieście.

Zalety:

  • Zapewnia dobrą stabilność garowania
  • Ciasto jest suche a tym samym bardziej podatne na obróbkę mechaniczną
  • Optymalny wzrost w piecu z optymalną formą, co oznacza również większą objętość
  • Doskonała porowatość oraz niekruszący się, elastyczny miękisz
Dawkowanie: 0,5 %  |  25 kg worki papierowe

KAISER B 5576 CL

Środek wypiekowy do produkcji drobnego pieczywa pszennego, do kajzerki.
Dawkowanie: 2 %  |  25 kg worki papierowe

VOLUME + MAX

Środek wypiekowy do produkcji bułek pszennych oraz chleba pszenno - żytniego.
Dawkowanie: 0,3 - 0,5 %  |  25 kg worki papierowe
22 wyniki
Strona [2 z 3]
Dalej do strony