Najlepsze z natury
Nowości z IREKS-u:
z całego świata na bieżąco
Ireks
Polski> AKTUALNOŚCI> Specjalność 2021: „Blanc et Noir”

Specjalność 2021: „Blanc et Noir”

„Blanc et Noir” [po francusku „biel i czerń”] to tytuł naszego kalendarza IREKS na rok 2021. Każdego miesiąca szukaj inspiracji na wypieki, które są nie tylko atrakcyjne wizualnie, ale ich specjalne kształty wpływają również na smak. Fotografie w czerni i bieli artystycznie akcentują fascynujące detale wypieków.

 

Receptury „Blanc et Noir”

Styczeń: Warkocze makowe

Luty: Bajgle

Marzec: Bułka Parka

Kwiecień: Pão Francês

Maj: Krustis

Czerwiec: Bułka Róża

Lipiec: Rosetta Soffiata

Sierpień: Simit

Wrzesień: Precle

Październik: Schrippen

Listopad: Seelen

Grudzień: Bułka Typu “Ferrarese”

 

W piekarniach na całym świecie jest mnóstwo drobnych wypieków. Często mają one odniesienie regionalne lub historyczne, a dzięki ich starannej produkcji i przemyślanej obróbce są uważane za wyznacznik dobrej piekarni. Piec całkowicie wypełniony perfekcyjnie wykonanymi produktami wywołuje na twarzy piekarza ogromny uśmiech i napełnia go szczególną dumą. Pieczenie to sprawa serca!

Daj się co miesiąc ponieść naszemu kalendarzowi w świat sztuki drobnych wypieków i uwieść miłością do pieczenia. Bawiąc się światłem i cieniem, szczególnie podkreślane są szczegóły wypieków. W ten sposób, na przykład, na czarno-białej fotografii cudownie pokazane są pęknięcia skorupy Schrippe lub brazylijskiego Pão Francês. Jednak szczególną uwagę przywiązuje się do szczegółów, takich jak typowe duże zagłębienie w miękiszu włoskiej specjalności Rosetta Soffiata lub urocza faktura skórki Rosenbrötchen.

Odpowiedni przepis będzie zawsze dostępny na naszej stronie internetowej na początku każdego miesiąca. Oprócz tego na naszym kanale YouTube zostanie opublikowanych 12 krótkich filmów, które przedstawiają specjalne ujęcia z produkcji wypieków i produkcji fotograficznej. Na miejsca!