Najlepsze z natury
Nowości z IREKS-u:
z całego świata na bieżąco
Ireks
Polski> AKTUALNOŚCI> IREKS eCampus [DAYS]> Orkisz – bliższe spojrzenie na trendy

IREKS eCampus [DAYS]: Online-Seminar
“Orkisz – bliższe spojrzenie na trendy”

Jakie ziarno ma historię około 8000 lat, doświadcza renesansu od jakiegoś czasu, jest popularną alternatywą dla pszenicy i wspomaga trawienie? Orkisz! W naszym dwuczęściowym web-seminarium "Orkisz – bliższe spojrzenie na trendy", nie tylko nauczysz się, jak starożytne ziarno jest uprawiane, oraz na co uważać podczas obróbki, aby zapewnić stałą jakość wypieków. Ale otrzymasz również praktyczne wskazówki od naszych ekspertów Mathias-a Weigel-a i dr Thomas-a Kunte, jak radzić sobie z wypiekami zawierającymi orkisz.

Doprowadzić ziarno z pola do piekarnika, i przynieś kombinację tradycji i nowoczesnego ducha do Twojej piekarni, z najwyższej jakości wypiekami o orzechowym aromacie.

Zawartość:

  • Wiedza od surowcu: orkisz
  • Różnice i podobieństwa pomiędzy orkiszem a pszenicą
  • Uprawa i obróbka orkiszu
  • Optymalna jakość wypieków orkiszowych
  • Wskazówki wypiekowe
  • Prezentacja produktów

Doświadczenie na żywo...

Mathias Weigel
Akademia Piekarska IREKS

Konsultant Techniczny Ds. Klientów Międzynarodowych , Doradca Piekarski

Dr. Thomas Kunte
Centrum Jakości IREKS

Dyplomowany Chemik

 

Zapisz datę...

Data: 21 Października 2021 + 28 Października 2021 (DE|EN)

Czas:  10.00 + 15.00

Czas trwania: około 30 minut (w zależności od dodatkowych pytań i odpowiedzi)

Koszt uczestnictwa: darmowy

 

Twój kontakt:

Frank Weiskopf
ecampus-live-1@ireks.com