Najlepsze z natury
Nowości z IREKS-u:
z całego świata na bieżąco
Ireks
Polski> AKTUALNOŚCI> Nowy trend – produkty bezglutenowe

Nowy trend – produkty bezglutenowe

Odżywianie bezglutenowe, pierwotnie zarezerwowane dla osób cierpiących na celiakię, staje się dziś modnym trendem zdrowego odżywiania. Wiele osób świadomie decyduje się na unikanie glutenu w diecie. W ten sposób wypieki bezglutenowe zyskują coraz większą popularność i stają się nieodzownym elementem codziennego żywienia.

Dzięki doświadczeniu naszych ekspertów, nieustannie tworzymy nowe środki wypiekowe bez glutenu, poszerzając grupę tych produktów. Odpowiednia technologia i specjalne przepisy umożliwiają dziś piekarniom produkcję najróżniejszych wypieków, również bez surowców zawierających gluten, przy zachowaniu wysokiej jakości.

IREKS oferuje szereg środków do pieczenia wyrobów bezglutenowych, a nasze receptury są stale monitorowane i polepszane. Bez względu na to, czy zajmujecie się Państwo produkcją pieczywa czy wyrobów cukierniczych – wśród naszych produktów bezglutenowych znajdziecie Państwo wiele rozwiązań, dopasowanych do indywidualnych potrzeb. Więcej informacji w dziale "Produkty bezglutenowe".