Najlepsze z natury
Nowości z IREKS-u:
z całego świata na bieżąco
Ireks
Polski> AKTUALNOŚCI> Expo Sweet 2017 - relacja z targów

Expo Sweet 2017 - relacja z targów

Na targach Expo Sweet, które odbyły się w dniach 26.02.-01.03.2017 r. w Warszawie, po raz kolejny zaprezentowaliśmy nowości lodziarskie, cukiernicze oraz piekarnicze. Nasi klienci mogli zapoznać się z całą paletą innowacyjnych produktów, jak również skorzystać z mnóstwa pomysłowych receptur. Oto najciekawsze z naszych nowości.

Cukiernicze nowości IREKS-u

Wśród produktów cukierniczych dużym zainteresowaniem cieszyły się COOKIE DREAM - duże ciastka w stylu amerykańskim przygotowane na bazie mieszanki o tej samej nazwie. Zwiedzających niezmiernie zaciekawiły kolorowe nakładki na ciastka w formie wielkanocnych kurczaczków i zajączków.

Zaprezentowaliśmy również mieszankę wypiekową do produkcji ciast biszkoptowych (CIASTO WIEDEŃSKIE), ukazując jej różnorodne możliwości zastosowania - babka, ciasto z blachy, ciasto z owocami oraz keks.

Osoby zainteresowane żywnością bezglutenową odnalazły na naszym stoisku wiele słodkich inspiracji: bezglutenowe muffinki (MUFFIN MIX GLUTEN-FREE), ciastka brownie (BROWNIE MIX GLUTEN-FREE), a nawet torciki na bazie mieszanki do produkcji bezglutenowego ciasta biszkoptowego SPONGE CAKE MIX GLUTEN-FREE.

Klienci zwrócili również uwagę na paletę smaków mieszanek z serii KARINA, przeznaczonych do produkcji kremów. Oprócz tradycyjnych smaków takich jak mleczny czy kakaowy, w ofercie posiadamy również mieszanki o smaku advocat, arachidowym, bananowym, gruszkowym, malinowym, karmelowym.

Lodziarskie nowości IREKS-u z serii GELATOP

Nasz asortyment produktów lodziarskich wzbogacony został o takie smaki jak:

  • Jogurt Grecki (gotowe lody w proszku PRONTO JOGURT GRECKI) o kremowej konsystencji i pełnym smaku, który jest nieco łagodniejszy niż w przypadku tradycyjnego jogurtu
  • Polewa Miodowa (MARMORIA MIODOWA) - zawiera 10% prawdziwego miodu i jest idealnym dopełnieniem lodów o orzeźwiającym smaku, takich jak np. jogurtowe. Specjalna konsystencja sprawia, że lody nie topnieją tak szybko jak przy zastosowaniu prawdziwego miodu
  • Polewa o smaku rokitnika (MARMORIA ROKITNIK) - odznaczająca się orzeźwiającym, owocowym smakiem

Piekarnicze nowości IREKS-u

Na naszym stoisku nie mogło zabraknąć nowości piekarniczych. Wychodząc naprzeciw trendowi zdrowego odżywiania, poszerzyliśmy nasz asortyment o kolejne produkty z zakresu tzw. superfoods: pieczywo z zawartością pokrzywy (IREKS MIESZANKA Z POKRZYWĄ CL), czy komosy ryżowej (IREKS KOMOSA). Obie te rośliny cieszą się ogromną popularnością ze względu na ich pozytywny wpływ na witalność.

Inspirując się kuchnią chorwacką postanowiliśmy również zaprezentować tradycyjne chorwackie pieczywo o nazwie STARA PEKA, które wg tradycji wypiekane jest pod specjalną pokrywą. Gotowy chleb ma ciekawą, spłaszczoną formę.

W strefie produktów piekarniczych zaprezentowaliśmy również ciemne pieczywo bezglutenowe z zawartością ziaren oleistych SINGLUPLUS VITAL DARK, udowadniając, że pieczywo bezglutenowe może być urozmaicone.

IREKS na targach Expo Sweet 2017 - Galeria zdjęć